Nu kommer en snabb recension av receptet.
Det var gott! Lite surt, men gott. Kommer att göras fler gånger!
Aubergine- och kikärtsgryta med kokosmjölk
Ingredienser
Portioner: 4
3 dl ris
1 gul lök
1 paprika
1 stor aubergine (ca 400 g)
2 msk olja till stekning
1 burk indisk cooking sauce (ca 500 g), t ex tikka masala
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 burk kikärter (400 g) eller 4 dl blötlagda och kokta kikärter
blad från 1/2 kruka koriander
1 dl matyoghurt
limeklyftor
Gör så här
1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
2. Skala och skär löken grovt. Dela, halvera och kärna ur paprikan. Skär den och auberginen i 1–2 cm stora tärningar. Fräs grönsakerna i olja i 3–4 minuter.
3. Tillsätt indisk cooking sauce och kokosmjölk. Låt koka i 15 minuter.
4. Tillsätt kikärter. Låt koka i 7–8 minuter.
5. Strö över korianderblad. Servera med riset, matyoghurt och limeklyftor.
1 kommentar:
Ser ut som pyttipann soppa ;) Men är säkert gott.
Skicka en kommentar