onsdag 18 mars 2009

-5,3 och en himla god middag!

Eftersom vi hade slutredovisning i projektarbetet i tisdags och det var eget arbete idag så var vi helt enkelt lediga :) Hur skönt som helst!
Sov till 11 och gick upp, messade Rebecka för att fråga om hon började bli klar med sitt jobb så vi kunde träffas. Men icke! Den lilla rackaren låg fortfarande i sängen ;)
Så vi träffades på stan vid halv 2 och gick till Café Stugan för att fika. Drack typ världens godaste (och inte det minsta nyttiga) Kaffe Latten jag nånsin druckit. Men det var jag värd! :) Eftersom jag passerat mitt halva delmål nu! När jag började med Wii Fit igen satte jag ett mål på -10 kilo på 3 månader. Och det kommer jag lätt klara om det fortsätter i denna takt. (hoppas jag) Så det känns jättebra! :)
När vi hade fikat klart vilket vi gjorde i över 2 timmar så kom Rebecka på den brillanta idén att vi skulle gå hem till mig och sen skulle hennes kille få komma och hämta henne eftersom båda kände att vi behövde motion. Så vi promenderade hem. På vägen hem tog vi ett stopp på Kopparlunden och hälsade på. Riktigt trevligt! Synd bara att så få lärare var där :)

Nu blir det raid! Ska bli skitspännande eftersom det är vårt första försök på 25-manna! :)
I morgon måste jag nog försöka plugga lite till tentan (som vi för övrigt får ha med oss böcker och anteckningar till?!! Till vilken poäng då?!) Åh well. Det löser sig nog.

Snart är det lördag! Ih! Det ska bli så skoj! :)

Här kommer dagens recept! Det var en riktigt hit! Sjukt gott! :) Gillar man inte qourn kan man väl byta ut det mot kyckling eller nått annat köttigt. Men det var riktigt gott må jag säga :)



Sötsur kinagryta

Ingredienser
Portioner: 4

3 dl ris
1 gul lök
2 morötter
1 paprika
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
ananasringar från 1 liten burk (227 g) + spadet
1 påse, tinade, frysta quornbitar (300 g)
4 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk tomatpuré
2 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
2 strimlade salladslökar
Sötsur kinagryta

Gör så här
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten i strimlor. Skär ananasringar i bitar, spara spadet.
3. Fräs lök och morötter i ca 3 minuter. Tillsätt 1 påse quornbitar, paprikan, chilin och ananasbitarna. Stek i ytterligare 3 minuter. Strö över majsstärkelse och rör om.
4. Häll på ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, konc grönsaksfond och salt. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter. Servera med riset och strimlade salladslökar.

Inga kommentarer: