måndag 23 mars 2009

Middagsuppdatering 2!

Igår och idag blev det majsplättar med bäbisspenat och tomatsallad. JÄKLIGT GOTT må jag säga! Lätt bästa middagen på den här veckan! :D Vi har dock ett recept kvar. Men jag tror det blir svårt att slå majsplättarna! :D


Majsplättar med feta- och kesoröra

Ingredienser
Portioner: 4

1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 kruka koriander
4 ägg
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (340 g)
12-16 plättar
smör att steka i
1 liten burk keso (250 g)
100 g smulad fetaost

Gör så här
1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
2. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen.
3. Häll i majs, sköljd och avrunnen.
4. Stek 12–16 plättar av smeten i smör, 3–4 minuter på varje sida.
5. Blanda 1 liten burk keso med smulad fetaost. Servera plättarna med röran och en spenatsallad med tomat och strimlad rödlök.

Inga kommentarer: