Hade lite fullt upp i slutet på förra veckan så det blev aldrig att jag la in recept och bild på maten vi åt, men nu när jag har tid tänkte jag lägga upp dessa :)
Börjar med fredagens mat.
Bönhamburgare med coleslaw (?) och guaccamole. Det blev helt okej! Dock var det himla omständigt att göra. Bönburgarna VÄGRADE att hålla ihop när de skulle stekas, så det blev lite halvt mos - halvt burgare. Men det smakade bra :) Vad gör man inte för att följa receptet :)
Bönburgare med coleslaw och avokado
Ingredienser
Portioner: 4 stora eller 8 små
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör till stekning
1 burk bönor (400 g) eller 4 dl blötlagda och kokta bönor (t ex black eye-bönor)
2 kokta potatisar
2 msk ströbröd
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
150 g rödkål
1 morot
1 dl matyoghurt
1-2 msk citronjuice
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja och 1 msk smör till stekning
hamburgerbröd
grönsallad
2 mosade avokado
1 tomat
Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlöksklyfta grovt. Fräs dem mjuka i smör.
2. Mixa bönor med löken och kokta potatisar i en matberedare eller med stavmixer.
3. Blanda i ströbröd. Krydda med spiskummin, chilipulver och salt. Strimla rödkål. Lägg i ett durkslag och häll på kokande vatten. Låt rinna av.
4. Skala och riv moroten grovt. Blanda kål och morot med matyoghurt, citronjuice, olivolja, salt och peppar. Forma »biffar« med blöta händer. Vänd dem i ströbröd. Stek i olja och smör i ca 5 minuter på varje sida. Servera i hamburgerbröd med grönsallad, coleslaw, mosade avokador och tomat i skivor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar