Det var helt okej. Jag är inte speciellt förtjust i karré, då det har en tendens att vara massa insprängt fett osv, men det var rätt gott ändå.
Karré med lök och dragon
Ingredienser
Portioner: 4
ca 1 kg potatis
3 gula lökar
ca 450 g fläskkarré (benfri)
1 msk smör
1 tsk torkad dragon
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk konc kycklingfond
300 g frysta haricots verts
Gör så här
1. Skala och koka potatisen.
2. Skala, halvera och skiva lökaen tunt. Skär fläskkarréni lillfingerstora strimlor.
3. Fräs löken i smör i 5–6 minuter. Tillsätt torkad dragon, vispgrädde och konc kycklingfond, rör om.
4. Lägg i fläskkarrén och låt koka 7–8 minuter.
5. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
6. Häll av potatisen och pressa genom en potatispress.
Servera fläskkarrén med pressad potatis och haricots verts.
Älskar Fredrik!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar