Morotspannkaka med purjo och bacon
Ingredienser
Portioner: 4
4 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
1 paket bacontärningar, 140 g
2 potatisar
2 morötter
1/2 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
1 urkärnat, tärnat äpple
2 dl rårörda lingon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Vispa ägg, mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare mjölk.
3. Lägg bacontärninga i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
4. Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor/ringar. Blanda ner grönsakerna i smeten. Tillsätt salt och peppar.
5. Sänk värmen till 200°C. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.
Vi bytte dock ut rårörda lingon mot lingonsylt. Funkar väl lika bra antar jag :) Och så tog vi ett Granny Smith äpple för att få det där syrliga och det passade sjukt bra med lingonsylten :)
Älskar Fredrik!
1 kommentar:
Tack så mycket :)
Hoppas du trivs på VLT!
Kram Sanna
Skicka en kommentar