söndag 5 april 2009

3/4 - Middag

Så enkel att göra! Och väldigt god för den delen också. Den här morotspannkakan kommer jag lätt göra igen i alla fall! Himla gott! :)




Morotspannkaka med purjo och bacon

Ingredienser
Portioner: 4

4 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
1 paket bacontärningar, 140 g
2 potatisar
2 morötter
1/2 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
1 urkärnat, tärnat äpple
2 dl rårörda lingon

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Vispa ägg, mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare mjölk.
3. Lägg bacontärninga i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
4. Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor/ringar. Blanda ner grönsakerna i smeten. Tillsätt salt och peppar.
5. Sänk värmen till 200°C. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.

Vi bytte dock ut rårörda lingon mot lingonsylt. Funkar väl lika bra antar jag :) Och så tog vi ett Granny Smith äpple för att få det där syrliga och det passade sjukt bra med lingonsylten :)

Älskar Fredrik!

1 kommentar:

Sanna sa...

Tack så mycket :)
Hoppas du trivs på VLT!

Kram Sanna