söndag 5 april 2009

31/3 - middag

Det var gott det här också! Lätt att göra! :)

Köttfärsgratäng med vitkål och curry

Ingredienser
Portioner: 4

ca 1 kg potatis
1 gul lök
1/2 vitkål, ca 700 g
2 msk smör
1 msk curry
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 morötter
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1 msk olivolja
1 msk fryst hackad persilja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och koka potatisen. Skala och fi nhackal lök. Strimla vitkål fi nt. Fräs lök och kål i smör i ca 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2–3 minuter. Låt kålblandningen svalna.
3. Blanda nötfärs, ägg, salt och peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 30 x 20 cm). Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
4. Skala, strimla eller riv morötter grovt. Häll över en dressing av färskpressad citronjuice, honung, olivolja och fryst hackad persilja. Servera gratängen med potatis och morotssallad.

Inga kommentarer: