tisdag 24 mars 2009

Middag och praktik

Idag var min "mentor/handledare" på kurs, så jag satt mestadelen av dagen SJÄLV! Sjukt tråkigt. Och programmet som alla jobb hamnar i blir man nästan färgblind på :) Men tillslut hittade jag lite jobb. Svårt när kunderna inte skickar material så man kan jobba, utan bara sitter och letar som en gam att nått ska dyka upp. Lite trist :) Men det är himla roligt där ändå!

Nu kommer en snabb recension av receptet.
Det var gott! Lite surt, men gott. Kommer att göras fler gånger!


Aubergine- och kikärtsgryta med kokosmjölk

Ingredienser
Portioner: 4

3 dl ris
1 gul lök
1 paprika
1 stor aubergine (ca 400 g)
2 msk olja till stekning
1 burk indisk cooking sauce (ca 500 g), t ex tikka masala
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 burk kikärter (400 g) eller 4 dl blötlagda och kokta kikärter
blad från 1/2 kruka koriander
1 dl matyoghurt
limeklyftor

Gör så här
1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
2. Skala och skär löken grovt. Dela, halvera och kärna ur paprikan. Skär den och auberginen i 1–2 cm stora tärningar. Fräs grönsakerna i olja i 3–4 minuter.
3. Tillsätt indisk cooking sauce och kokosmjölk. Låt koka i 15 minuter.
4. Tillsätt kikärter. Låt koka i 7–8 minuter.
5. Strö över korianderblad. Servera med riset, matyoghurt och limeklyftor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser ut som pyttipann soppa ;) Men är säkert gott.